20 juni 2019

Saaie werkplek? Een curved scherm brengt verandering!

Een curved beeldscherm, ook wel een gebogen scherm genoemd, is een echte aanwinst voor uw kantoor. Het werkt prettig en het is goed voor uw productiviteit. Naast dat is ook echt een pronkstuk. Uw werkplek wordt met zo’n scherm een echte eyecatcher! U denkt misschien; is dit niet wat overdreven? Wij vinden van niet! Zeker niet als u gewend bent om te werken met meerdere schermen. Dan is dit echt een verrijking op uw werkdag.

 

Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat zo’n gebogen monitor zeer ergonomisch verantwoord is. Zeker in vergelijking met uw huidige werkplek welke waarschijnlijk is ingericht met twee of meer losse beeldschermen. Door gebruik te maken van een curved monitor is de afstand tussen het scherm en uw ogen overal gelijk. De vorm sluit namelijk perfect aan op uw oogbal. Hierdoor kunt u minder last krijgen van uw nek en ogen omdat u minder met het hoofd hoeft te bewegen.

 

Productiviteit boost

Het scherm vormt zich dus als het ware om u heen. Hierdoor ervaart u een bijzonder vergezicht. Een ervaring an sich als je het ons vraagt. Naast dat de monitor een streling voor het oog is, geeft het ook een enorme productiviteit boost. Doordat uw ogen niet constant van scherm hoeven te wisselen loopt u net wat sneller en gemakkelijker door uw werkzaamheden heen. Bovendien biedt de monitor mogelijkheid om op hetzelfde moment vier tabbladen naast elkaar te gebruiken. Zo krijgt u meer taken op een dag afgerond en houdt u beter overzicht. Dit geeft dan weer energie voor de nieuwe dag!

 

Hoe groter, hoe beter

Op dit moment zijn er op de markt verschillende formaten verkrijgbaar in een curved monitor. Bent u gewend om te werken met één monitor en wilt u graag overstappen op hetzelfde formaat in curved uitvoering? Houdt er dan rekening mee dat u, waarschijnlijk, moet wennen aan de verandering in uw scherm. Als u al gewend bent om te werken met meerdere schermen en u stapt over op één grote curved monitor, dan ervaart u waarschijnlijk sneller de voordelen!

 

En voor degene die zich afvraagt wat de volgende stap is na een curved scherm en wat de toekomst brengt: Time will tell…

Mogen we jou ICT in topvorm brengen en houden?

Ontdek wat we doen