28 september 2017

Website zonder SSL gemarkeerd als ‘onveilig’

Website zonder SSL gemarkeerd als ‘onveilig’

Google maakt op haar blog onlangs bekend dat het de beveiligingscontrole verder gaat aanscherpen. Vanaf een aankomende update van ’s werelds meest populaire browser Google Chrome krijgen websitebezoekers van een onbeveiligde een ‘niet veilig’ melding bij alle invoervelden op de website. Als de bezoeker op de website een contactformulier wilt invullen bijvoorbeeld. Dit geeft geen goede indruk als bedrijf en kan klanten erg afschrikken. Daarom bestaat er de SSL-websitebeveiliging. SSL zorgt ervoor dat de communicatie tussen een websitebezoeker en de webserver zelf beveiligd wordt. Op deze manier is het niet mogelijk voor hackers om de gegevens in te zien die jij via een website verstuurd.

Wil jij weten of je website er al klaar voor is?

Voordelen van SSL

Als bezoeker van een website wil je natuurlijk niet dat iedereen zomaar kan meekijken met jouw internetverkeer. Als je bijvoorbeeld online een artikel besteld is het immers niet de bedoeling dat je persoonlijke gegevens op straat belanden. Voor vele websites is het hebben van een SSL certificaat zelfs verplicht. Denk hierbij aan webshops, of banken. Het hebben van zo’n certificaat voorkomt in dit geval hoge privacy boetes en staat voor je websitebezoekers garant voor een veilig bezoek. Naast het kunnen geruststellen van je websitebezoekers, biedt een beveiligde SSL website nog meer voordelen. Een website met SSL wordt namelijk hoger gewaardeerd door Google dan een website zonder SSL.

Hoe herken ik een beveiligde website?

Een website is beveiligd als er in de adresbalk van de browser een groen slotje staat. Ook kan je een beveiligde website herkennen als er ‘https’ in de website URL staat. Naast het feit dat je wilt kunnen aantonen dat jouw website goed beveiligd is, wil je natuurlijk ook kunnen laten zien dat jouw website daadwerkelijk beheerd wordt door het bedrijf dat je website claimt te zijn. Dit is mogelijk met een ‘Extended Validation’ certificaat. Dit certificaat laat naast het groene slotje nog eens jouw bedrijfsnaam zien in de adresbalk en geeft de garantie dat je bedrijf gevalideerd is.

Wat moet ik doen?

Mocht jouw website nog niet beschikken over https, neem dan contact met ons op voor aanschaf en eventuele installatie van een SSL certificaat. Wij bieden u al een certificaat voor slechts 29 euro per jaar. Naast installatie van dit certificaat bieden wij ook de mogelijkheid om de permalinks van uw website hierop aan te passen en stellen wij Google op de hoogte van het feit dat uw website in de zoekmachineresultaten moet worden omgezet van ‘http’ naar ‘https’. Heeft u al een eigen web beheerder, dan kan het ook in overleg. Bent u toe aan geheel nieuwe of vernieuwde website? Ook dan kunt u bij ons terecht. Naast onze eigen WordPress specialisten hebben wij ook samenwerkingsverbanden met specialisten op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, reclame uitingen en fotografie. U kunt dus op één adres terecht.

Wil jij ook een veilige website, of eerst meer informatie?

Mogen we jou ICT in topvorm brengen en houden?

Ontdek wat we doen