13 januari 2022

Werk veilig en vernieuwd met Windows 11

Als u gebruik maakt van een computer en/of laptop die Windows als besturingssysteem gebruikt, zal u door de jaren heen aardig gewend zijn geraakt aan Windows 10. Afgelopen oktober bracht Microsoft daar verandering in door de nieuwe versie te lanceren; Windows 11. De nieuwe versie geeft alles wat u gewend bent in Windows 10, in een mooier jasje en meer! Omdat deze nieuwe versie al een tijdje draait, praten we u bij over de ontwikkelingen en wat deze vernieuwde versie voor u betekent.

Op het moment dat uw laptop of computer vraagt om de update te installeren, adviseren we altijd dit te doen. Uw apparaat kan de update aan en nadien kunt u veiliger en met nieuwe software aan de slag. Bovendien is Windows 11 verder geoptimaliseerd waardoor eventuele problemen, die eerder ervaren werden bij Windows 10, nu verholpen zijn. Daarnaast is Windows 11 gemaakt om makkelijker mee te werken. Op deze manier kunt u eenvoudig en snel aan de slag met uw apparaat.

Verschillen Windows 10 en Windows 11

Naast dat Windows 11 gemakkelijker in gebruik is en een simpeler design heeft, zijn er veel meer verschillen zichtbaar. We lichten ze graag voor je uit. Het belangrijkste verschil is toch wel de verbeterde snelheid. Programma’s werken sneller en starten sneller op. Op deze manier haalt u nog meer uit uw apparaat! Zo komt uw laptop of computer sneller uit ‘stand-by’ stand en werken apparaten voorzien van touch-scherm ook sneller en beter. Het belangrijkste verschil is vooral zichtbaar in de hardware. Deze wordt optimaler ingezet waardoor ook programma’s die over het algemeen veel ballast vragen, ook sneller opstarten.

Vooral extra veiligheid en snelheid zijn dus de belangrijkste veranderingen aan Windows 11. De upgrade van 10 naar 11 kunt u gerust zelf starten, mits de computer geschikt is. Windows 11 vereist namelijk best wel jonge computers. Besteed u dit liever aan ons uit? Dat kan ook. In onze werkplaats installeren we de upgrade naar Windows 11. Hierna regelen we direct alle installaties die nodig zijn na de upgrade. Neem gerust contact met ons op. Dit mag ook als u twijfelt of uw apparaat geschikt is. Samen met u kijken we dan naar wat er mogelijk is.

Mogen we jou ICT in topvorm brengen en houden?

Ontdek wat we doen