10 april 2019

Computeren zonder ‘veilig verwijderen’!

Iedereen gebruikt wel eens een USB of en externe harde schijf en zal dan ook weten dat je niet zomaar zo’n schijf uit de laptop of pc kunt halen. Zowel Apple als Microsoft waarschuwt dan voor wijzigingen die mogelijk verloren zijn gegaan. Vanaf nu gaat dat voor Microsoftgebruikers veranderen. Het softwarebedrijf heeft namelijk een nieuwe standaardinstelling geïntroduceerd. Met deze aanpassing kunt u vanaf nu uw harde schijf zomaar uit de computer halen, zonder deze eerst veilig te moeten verwijderen.

 

De aanpassing is een standaardinstelling wat betekent dat u als gebruiker niets hoeft te doen. Om zeker te weten dat uw laptop of pc nu ook voorzien is van deze aanpassing kunt u controleren welke Windows versie uw apparaat heeft. Iedereen die de Windows 10 October 2018 Update of een latere versie heeft komt namelijk in aanmerking voor deze wijziging.

 

Belangrijk is wel dat het mogelijk wat langer duurt voordat al uw bestanden zijn overgezet. Dit is de keerzijde van deze nieuwe instelling. Maar u krijgt er een flinke tijdsbesparing voor terug want zodra uw apparaat klaar is met overzetten, kunt u met een gerust hart de externe schijf eruit halen. Dus zonder extra handeling!

 

Uiteraard kunt u altijd terug naar de oude situatie. Dit kunt u doen terwijl de externe schijf in de laptop zit. U zoekt het apparaat dan op in ‘schijfbeheer’ en klikt met de rechtermuisknop op het juiste apparaat. Vervolgens gaat u naar ‘eigenschappen’ en gaat u in het nieuwe scherm naar het tabblad ‘beleidsregels’. Door de optie ‘betere prestaties’ te selecteren en ‘schrijfcache op het apparaat’ aan te vinken gaat u terug naar de situatie zoals deze eerder was.

 

Mocht u twijfelen of dat uw apparaat voorzien is van de juiste versie? Of wilt u liever terug naar de oude situatie maar komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee.

 

Foto: Sabine Braaksma, G&A Computers

Mogen we jou ICT in topvorm brengen en houden?

Ontdek wat we doen