Frans, accountmanager refurbished

‘Bij G&A heerst een sterk teamgevoel’

Frans de Jong (29 jaar) werk al ruim twaalf jaar bij G&A. Zijn weg via G&A naar beter begon als MBO-stagiair in de werkplaats. Inmiddels is hij accountmanager refurbished. Hij vertelt je alles over de kernwaarden waar G&A voor staat en hoe die volgens hem elke dag weer zichtbaar worden.


We houden het begrijpelijk

“In de ICT is het vaak een sport om moeilijke termen te gebruiken. Maar bij G&A maken we er liever een sport van om dat niet te doen. Onderling vermijden we het liefst Engelse termen en houden we het graag Nederlands. Ook, omdat het ons helpt om het richting klanten begrijpelijk te houden. Die nuchtere aanpak kenmerkt ons wel. We huldigen het principe: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”


“Het voor iedereen begrijpelijk houden, vertaal ik ook naar de wijze waarop G&A met groei en ontwikkeling van medewerkers omgaat. De eigenaren Gerco en Alberto kijken goed naar waar iemands kracht en hart ligt. Daar zoeken ze de juiste functie bij. Zo ben ik na mijn stage in de werkplaats eerst een tijdje actief geweest in een technische buitendienstrol. Maar gaandeweg kwamen we erachter, dat verkoop binnendienst me veel beter lag.”

Frans en Quint DubbelGaaf.nl G&A Rouveen

We maken het persoonlijk

“We kennen elkaar als collega’s goed en zijn betrokken bij elkaar. Als er iets speelt in de privésfeer zijn we daarover open naar elkaar toe. Afgelopen jaar waren mijn vrouw en twee van mijn kinderen betrokken bij een ongeval, waarna de kinderen op de IC belandden. Van Gerco en Alberto kreeg ik in de weken die volgden alle vrijheid om bij mijn gezin te zijn. Wonderwel liep alles goed af. De steun die ik toen van collega’s kreeg, vertelt alles over de onderlinge sfeer.”


“Maandag trappen we de week altijd af met een centraal werkoverleg. Het eerste kwartier gaat het dan altijd over hoe het weekend was en of er in de thuissituatie nog dingen spelen. Dat zorgt voor veel verbinding. Wat ik ook fijn vind, is dat we elkaar nauwelijks mailen. Als we iemand nodig hebben, lopen we even binnen en overleggen we aan het bureau. Als het dan geregeld is, tonen we ook interesse in elkaars werkzaamheden. Die synergie is mooi.” 


We doen het gezamenlijk

“G&A bestaat uit meerdere takken: verkoop, winkel- en werkplaats, softwareontwikkeling, zakelijk systeembeheer en refurbished. Binnen de afdelingen opereren we als een team, waarbij iedereen een eigen expertise heeft. Bij grote opdrachten werken ook de afdelingen weer met elkaar samen. Altijd op basis van vertrouwen in elkaars kwaliteiten. Dat zorgt voor een sterk teamgevoel op de werkvloer.”


“Met leuke teamactiviteiten versterken we dat gevoel nog een extra. Rond Oud en Nieuw tellen we met z’n allen onze voorraad. Daarna gaan we een hapje eten met elkaar. Elk jaar organiseren we ook een teamuitje. Dit jaar gingen we VR-gamen en karten met z’n allen. Dat is dan supergezellig. Maar ook spontaan zorgen we voor gezelligheid. In november was het bijvoorbeeld open bedrijvendag. Dan blijven we na afloop allemaal nog even naborrelen.”     

Mogen we zorgen dat jij geen omkijken hebt naar je ICT-omgeving?

Ontdek wie dit voor jou gaan doen