Reinout, specialist system engineering

’De flexibiliteit in mijn werktijden is heerlijk’

Reinout Coster (22 jaar) bleef na een stage werkzaam bij G&A. In nog geen drie jaar tijd legde hij een fraaie weg af via G&A naar beter. Want van chef in de werkplaats groeide hij al door naar specialist system engineering in de buitendienst. Hij gaat dieper in op de kernwaarden die het DNA van G&A bepalen.


We houden het begrijpelijk

“Tijdens mijn MBO-opleiding ICT-beheer liep ik mijn eerste stage bij G&A. In de werkplaats maakte ik alle laptops, desktops en telefoons klaar voor gebruik in de praktijk van onze klanten. Het voorbereidende werk voor onze buitendienst zeg maar. Daarnaast repareerde ik laptops, desktops en telefoons. Nieuwsgierig als ik was, vroeg ik ook collega’s van andere afdelingen naar hun werkzaamheden en keek met hen mee.”


“Het hielp mij heel erg dat zij in begrijpelijke taal dingen aan mij uitlegden. Daardoor leerde ik veel en kon ik mezelf ontwikkelen. Dat viel blijkbaar op, want na mijn stage mocht ik parttime blijven werken in de werkplaats. Toen ik drie jaar geleden mijn diploma op zak had, kreeg ik een vast contract als chef werkplaats aangeboden. Door mijn positieve ervaringen twijfelde ik geen moment om daar mijn handtekening onder te zetten.”

Werkbussen G&A Rouveen

We maken het persoonlijk

“Dat ik in korte tijd doorgroeide naar mijn huidige rol als specialist system engineering laat zien hoeveel aandacht G&A heeft voor ieder individu. De eigenaren Gerco en Alberto vroegen regelmatig aan me hoe het werk me beviel, welke uitdagingen ik wilde aangaan en of ik dingen veranderd wilde zien. Daar vloeiden mooie gesprekken uit voort over hoe ik mijn toekomst bij G&A zag, wat weer resulteerde in een functie die nog beter bij me past.”


“Ook als specialist system engineering voel ik weer volop vertrouwen. De vraagstukken die ik mocht oplossen werden steeds complexer en de vrijheden in mijn werk steeds groter. Ik heb inmiddels mijn eigen werkbus en klantenkring en deel mijn agenda zelf in. Als ik om 10.00 uur wil beginnen en tot 20.00 uur doorwerk, is dat prima. Om 6.00 uur starten en 14.00 stoppen is ook geen probleem. Als de klant maar tevreden is. Die flexibiliteit is heerlijk.” 


We doen het gezamenlijk

“Bij G&A vormt het team de kracht van het bedrijf. Ik word bijvoorbeeld ondersteunt door twee binnendienstmedewerkers. De één regelt alles wat ingekocht moet worden voor mijn klanten. De ander zorgt voor technische ondersteuning. Komen we er in kleiner teamverband een keer niet uit? Dan wenden we ons tot andere collega’s en afdelingen. Door er vanuit verschillende invalshoeken naar te kijken, vinden we altijd de oplossing.”


“Door mijn rol ben ik vaak alleen onderweg. Maar gezelligheid ervaar ik genoeg bij G&A hoor. Ik heb een afwisselende klantenkring, waar ik fijn contact mee onderhoud. Van de dagen dat ik op kantoor ben, geniet ik ook. Dan loop ik even bij mijn collega’s binnen voor een praatje. Dat begint werk-gerelateerd, maar eindigt vaak in de privésfeer. Bij G&A hebben we namelijk aandacht voor elkaar.”     

Mogen we zorgen dat jij geen omkijken hebt naar je ICT-omgeving?

Ontdek wie dit voor jou gaan doen