16 november 2022

25-jarig G&A viert jubileum met vernieuwde koers en uitstraling

In Rouveen en omstreken is G&A al 25 jaar een begrip. Alweer een kwart eeuw kunnen particulieren er aan de Oude Rijksweg voor al hun hardware terecht, van laptop tot inktpatroon. Daarnaast zet G&A zich al jarenlang in voor ZZP-ers en MKB-ers in de regio met een totaalaanbod van ICT-producten en -diensten. Die zakelijke tak maakte de laatste jaren zo’n groei door, dat de eigenaren Gerco Knoll en Alberto Schra besloten het zilveren jubileum van hun bedrijf aan te grijpen voor een vernieuwde koers en uitstraling.

G&A staat voor Gerco en Alberto. Dikke vrienden sinds de kleuterschool. Waar klasgenoten voetbalden, ging hun interesse in de jaren ’80 uit naar de opmars van de computer en het internet. “Modificeren, overclocken, tweaken, alles wilden we ervan weten”, blikt Gerco terug. “Vanuit onze fascinatie maakten we studiekeuzes en begonnen we ons bedrijf.” In de 25 jaar die volgden, omringde het duo zich met fanaten als zijzelf. Alberto: “Daardoor biedt G&A nu een team van ICT-specialisten, dat naast particuliere ook zakelijke klanten ontzorgt.”

Herpositionering
Het verzorgen van ICT die volledig inspeelt op bedrijfsprocessen van ondernemers nam zo’n vlucht, dat Gerco en Alberto in overleg met hun team besloten tot een herpositionering van G&A. “Ons 25-jarig jubileum vormde daar een mooie aanleiding voor”, vertelt Gerco. “Om ons in dat proces te begeleiden, gingen we een samenwerking aan met marketing- en communicatiebureau Active Creations uit Zwartsluis. Met hen sparden we over enkele strategische keuzes, die we wilden gaan maken.”

G&A voor zakelijke klanten
Het leidde tot de visie dat G&A zich onder die merknaam volledig gaat richten op ZZP-ers en MKB-ers in straal van 30 km rond standplaats Rouveen. Alberto: “Met ICT-diensten als systeembeheer en website- en applicatieontwikkeling spelen we volledig in op hun bedrijfsprocessen. Door daar nóg nadrukkelijker op in te zetten, kunnen we in de regio nog veel meer ondernemers en ondernemingen praktische oplossingen bieden. Oplossingen, waarop iedereen die er gebruik van maakt altijd en overal maximaal kan vertrouwen. Op de zaak, thuis, onderweg of bij een klant.”

DubbelGaaf.nl voor particuliere klanten
Onder de merknaam DubbelGaaf.nl blijft G&A ook de particuliere markt bedienen. “Met DubbelGaaf.nl bieden we al ruim 7,5 jaar refurbished hardware aan consumenten aan. Om onze duurzaamheidsambities waar te maken, gaan we dat nóg nadrukkelijker doen”, verklaart Gerco. “Van refurbished telefoon tot laptop; iedereen kan ervoor terecht in onze webshop www.dubbelgaaf.nl.” Een duidelijke positionering dus van zowel G&A als DubbelGaaf.nl, maar ruimte voor kruisbestuiving tussen beide merken is er volop.

Kruisbestuiving tussen G&A en DubbelGaaf.nl
Alberto: “In onze showroom en werkplaats in Rouveen blijven we zowel zakelijke als particuliere klanten ontvangen voor productverkoop, -advies als -reparatie. Want de nieuwe hardware in onze showroom is niet alleen voor bedrijven, maar ook voor consumenten beschikbaar. En dat kabeltje, die laptoptas of draadloze muis kunnen zowel ondernemers als privépersonen gebruiken. Bovendien is het ook zo dat wanneer ZZP-ers of MKB-ers refurbished hardware wensen, wij dat graag mogelijk maken.”

Met ondersteuning van Active Creations maakte G&A de nieuwe koers zichtbaar in woord en beeld. Gerco: “We gaan verder met een nieuwe uitstraling. Van website tot winkel. Overal is onze nieuwe look zichtbaar. Zo bezorgden we onszelf en het team een mooi jubileumkado.”

Benieuwd?
Benieuwd naar de nieuwe uitstraling of diensten van G&A. Bezoek de showroom aan de Oude Rijksweg 255/1 in Rouveen of de website www.g-a.nl.

Mogen we jou ICT in topvorm brengen en houden?

Ontdek wat we doen