22 juli 2020

Nieuwe testresultaten ESET Internet Security bekend gemaakt

Bij G&A Computers vinden we het erg belangrijk dat u met zekerheid en vooral in alle veiligheid uw werkzaamheden kunt verrichten. Daarom raden we altijd ESET als antivirus aan. Met ESET Internet security kunt u veilig bankzaken doen, bent u beschermd tegen virussen én uw licentie is bruikbaar op meerdere apparaten. Zo bent u dus niet alleen veilig, maar is het ook nog gemakkelijk te gebruiken. Om als expert hun kwaliteit te kunnen waarborgen voert ESET continue onderzoek uit naar mogelijke verbeteringen en de werkzaamheden van hun services. Graag stellen we u op de hoogte van deze recente testonderzoeken. Zo bent u als klant en gebruiker ook zeker van de kwaliteit. 

Kwaliteit anti virus software voor ondernemingen

Door middel van een onafhankelijk onderzoek is ESET Internet Security samen met 9 andere antivirussoftwareprogramma’s getest op nauwkeurigheid op het bieden van bescherming, wettige zorgvuldigheid en totale zorgvuldigheid. Door middel van diverse testen wordt het programma getest op deze drie punten. En met succes. Op alle drie de vlakken scoort ESET een score van 100%. Dat geeft ESET het AAA label; het hoogst haalbare. 

Kwaliteit anti virus software voor de kleine ondernemer

Naast het onderzoek voor ondernemingen zijn dezelfde testen ook uitgevoerd voor de kleine/eigen ondernemer. Ook hier scoort ESET weer de hoogste score, AAA-status. Daarnaast behalen ze de eerste plaats wat betreft de effectiviteit van het programma. Onder andere worden diverse programma’s getest op de hoeveelheid anti virus die ze filteren en de mate waarin ze dat effectief doen. ESET haalt hierbij wederom een score van 100 procent, waarbij de gemiddelde score over het algemeen 94 procent is. ESET ligt hier dus ver boven. Ze eindigen dan ook wederom met de eerste plaats. 

Kwaliteit anti virus software voor de thuis gebruiker

Tot slot zijn de testen ook uitgevoerd op de versie die de gebruiker thuis tot zijn/haar beschikking heeft. De testen zijn uitgevoerd met recente virussen die op dat moment online vindbaar zijn. Net als bij alle vorige testen behaalt het programma ook hier de AAA-score. Dat betekent dus dat ze de hoogst mogelijke score halen wat betreft effectiviteit en bescherming. Op dit moment scoort ESET voor de thuisgebruiker een mooie tweede plek als het gaat om de totale effectiviteit van het opsporen van antivirussen. 

Beveiliging, prestaties en gebruikservaring van de zakelijke klant

Deze test is uitgevoerd voor de zakelijke klanten die ESET als applicatie gebruiken op een Android apparaat. In deze test is gekeken naar verschillende antivirusapps, waaronder dus ESET, en deze zijn onderworpen aan testen op het gebied van bescherming, prestatie en gebruikservaring. Met een detectiegraad van 100 procent scoort ESET een excellente score. Tijdens de test procedure is de app getest op 2 vlakken; de mate waarin de app antivirus apps filtert van het internet en een referentie set waarin de antivirus app te maken krijgt met een ruim aanbod gevaarlijke apps. Tijdens de test op het gebied van prestatie is vooral gekeken naar de mate waarin de antivirus gebruik maakt van de telefoon op de achtergrond. Het batterijverbruik van de app komt hier onder andere aan bod. Tot slot, tijdens de test op gebruikservaring is voornamelijk gekeken naar onterechte meldingen. ESET haalde tijdens de testprocedure het maximale aantal punten en scoort daarmee dus het hoogst. 

Product prestaties

In deze test is het effect getest dat een antivirusprogramma heeft op een apparaat. In tegenstelling tot andere testen gaat deze dus niet over de kwaliteit van het antivirusprogramma. De test kijkt onder andere naar het effect op het downloaden van bestanden, updates installeren, de- en archiveren, bestanden kopiëren en websites bezoeken. Gezien de test niet inhoudelijk gaat over de kwaliteit raadt de test aan om deze als aanvulling te zien op andere testen. Op alle geteste punten scoort het programma ESET een score van ‘snel’ of ‘zeer snel’. Concluderend kunnen we hiermee vaststellen dat het gebruik van ESET Internet Security u minimaal belemmerd in het gebruik van uw computer. 

Een keuze voor ESET als antivirussoftware is dus zeker een goede keus. Uw gebruikservaring van uw apparaat wordt niet belemmerd en zowel als ondernemer of als thuisgebruiker bent u veilig. Het is daarom dat wij u ESET aanraden. Zo hebt u gemakkelijk en snel inzicht in de veiligheid van uw computergebruik. Wilt u weten of ESET Internet Security wat voor u is? Neem contact met ons op! We helpen u graag.  

Belangrijk om te melden is wel; 100 procent veiligheid is een garantie die geen enkel programma u kan bieden. Wel kunt u zelf kiezen voor het meest veilige en beste programma en uw software up to date houden. Zo maakt u de kans dat virussen uw apparaat binnendringen zo minimaal en beperkt mogelijk. 

Mogen we jou ICT in topvorm brengen en houden?

Ontdek wat we doen